Wat is Revolut?

Revolut https://znaki.fm/nl/teams/revolut/ is een Brits fintechbedrijf dat een reeks bankdiensten aanbiedt via een op een app gebaseerd platform. Het bedrijf werd opgericht in 2015 en zijn producten omvatten een prepaid debetkaart (MasterCard of Visa), peer-to-peer betalingen, het wisselen van valuta en het wisselen van cryptocurrency. De mobiele app van Revolut ondersteunt uitgaven en geldautomaatopnames in 120 valuta’s en maakt geldoverboekingen in 29 valuta’s rechtstreeks vanuit de app mogelijk. De app biedt gebruikers ook toegang tot cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash en XRP.

Waarom Revolut gebruiken?

Er zijn een aantal uitstekende redenen waarom je kunt profiteren van Revolut. De app is gemakkelijk te gebruiken omdat hij gebruiksvriendelijk is ontworpen. Je kunt je geld beheren en je budget beheren als een pro op je smartphone. Daarnaast ondersteunt Revolut ook meer dan 150 munteenheden, waardoor het handig is voor reizigers.

Over reizen gesproken, een ander voordeel van deze bank is dat er geen kosten voor buitenlandse transacties zijn, zodat je zonder zorgen geld kunt uitgeven in de lokale valuta. Gebruikers kunnen cryptocurrencies rechtstreeks vanuit de app kopen, houden en verkopen.

Waarom zou je Revolut niet gebruiken?

Revolut is de ideale bank voor de meeste mensen die op zoek zijn naar een online bank. Maar dat betekent niet dat er geen nadelen zijn. Hier zijn er een paar:

  1. De klantenservice is alleen in het Engels;
  2. Je hebt een limiet voor gratis geldopnames, en die is vrij laag;
  3. Voor Standaard- en Plus-abonnementen moet je betalen voor de levering van een fysieke kaart;
  4. Je kunt alleen van maandag tot vrijdag in meer dan 30 valuta wisselen.

Als je een prepaid creditcard nodig hebt, kun je naar Recharge.com gaan. Je kunt zonder abonnement kopen door de instructies in een paar seconden te volgen.

Is Revolut veilig?

Ja, zonder twijfel! Het bedrijf gebruikt een uniek bekroond beveiligingssysteem dat in elk van zijn producten is ingebouwd. Dit zijn enkele van de strategieën die de bank gebruikt om uw geld veilig te houden:

  • Twee-factor authenticatie: Wanneer je de app opent, wordt je gevraagd om een pincode in te voeren of gezichtsherkenning te gebruiken en ontvang je een sms met een eenmalige code. Op deze manier kan Revolut je identiteit verifiëren.
  • Wegwerpkaarten voor eenmalig gebruik: Deze virtuele kaart wordt gemaakt voor een enkele transactie. Daarna wordt hij ongeldig. Dit proces is ontworpen om een extra beveiligingslaag te bieden om ongeautoriseerde kosten en fraude te voorkomen.
  • In-app controle van transacties: Je kunt elke transactie van je account controleren via de app. De app heeft ook een systeem waarmee verdachte transacties en de betreffende kaart direct worden bevroren. Je kunt de bevriezing direct weer ongedaan maken als je vindt dat het een veilige transactie is.

Revolut is een uitstekende optie als je op zoek bent naar een online bank. Je kunt je budget direct vanuit de app beheren en daarnaast de andere voordelen van de bank ontdekken. Je kunt er meer over te weten komen op de website van Revolut. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te begrijpen wat Revolut is en of het veilig is om te gebruiken. Als dit nog steeds anders is dan waar je naar op zoek bent, bekijk dan dit artikel over Skrill en Paypal, andere twee financiële oplossingen die misschien aan jouw behoeften voldoen.